Piet Gerards Ontwerpers
CHLÉB, CHLIEB, CHLEB, CHLIB

Op 7 oktober ontving de Vlaamse auteur David Van Reybrouck uit handen van Gemme Nefkens het boek waarin verslag wordt gedaan van de uitreiking, vier maanden eerder, van de Gouden Ganzenveer. Sinds 2007 geeft Piet Gerards Ontwerpers de GGV-publicaties vorm. Achtereenvolgens Tom Lanoye, Joost Zwagerman, Adriaan van Dis, Joke van Leeuwen, Remco Campert, Annejet van Zijl en Ramsey Nasr werd zo’n boekje aangeboden. De locatie is steeds Athenaeum Boekhandel in Amsterdam.

In de vormgeving proberen we steeds nauw aan te sluiten op het oeuvre van de laureaat en op het karakter van de bijeenkomst rond de prijsuitreiking.

Ook in het geval van Van Reybrouck had deze bijeenkomst een bijzonder karakter. Op het programma stond een lange discussie tussen hem en de voormalig president van Europa, Herman van Rompuy, geleid door Paul Schnabel. Hoogtepunt echter was de vertolking door sopraan Elise Caluwaerts van de Europese hymne, van tekst voorzien door David Van Reybrouck. Hij verving de Duitse tekst van Friedrich Schiller – Ode an die Freude – door het woord brood in 77 verschillende talen.

De grafische vertaling van deze performance is als bijlage aan het boekje toegevoegd.

Interesse? De eerste tien mailers (info@pietgerardsontwerpers.nl) sturen wij boekje en poster toe.

—————————————————————————

Maarten Dessing (red.) | Gouden Ganzenveer 2014

David Van Reybrouck | 23 x 15 cm, 56 p | Stichting De Gouden

Ganzenveer, Amsterdam 2014 | Vormgeving Piet

Gerards Ontwerpers

—————————————————————————

Reacties zijn gesloten.

Archief
Zoek
klik hier om naar de site van pietgerardsontwerpers.nl te gaan