Piet Gerards Ontwerpers
BOEK EN GEBOUW

Het spraakmakendste gebouw in Amsterdam-Noord is zonder twijfel Kraanspoor, een door architect Trude Hooykaas bedacht en ontworpen ‘werkgebouw’ van 270 meter lang, gerealiseerd in 2007. Kraanspoor dankt zijn naam aan zijn fundament, een functieloos kraanspoor waarover in het verleden de kranen reden die de schepen losten. Over de historie en architectuur van het gebouw verscheen in 2009 bij Uitgeverij Architectura & Natura een monografie.

Het boek dat Piet Gerards Ontwerpers voor Uitgeverij Huis Clos ontwierp is eerder een kunstenaarsboek dan een gebouwenmonografie. Het bestaat uit twee onderdelen: een poëtisch-filosofische tekst van 64 pagina’s, geschreven door Tim Abeling Lesson, en twee beeldkateren van elk 32 pagina’s, met foto’s van beeldend kunstenaar Marieke van Diemen. Naast de handelseditie verscheen een luxe in een oplage van 80 exemplaren. De genummerde en gesigneerde boeken gaan vergezeld van een afdruk van een van Van Diemens foto’s en zijn ‘verpakt’ in een fraaie bewaardoos.

De boekpresentatie vond plaats op zondag 5 oktober in het nabij Kraanspoor gelegen Kunstencentrum Nieuw Dakota, waar grote prints van Marieke van Diemens beelden en enkele teksten van Tim Abeling Lesson te zien waren. De jonge violiste Tosca Opdam luisterde de bijeenkomst op met werken van Louis Andriessen en Johann Sebastian Bach. De expositie is nog t/m 2 november 2014 te bezoeken.

—————————————————————————

Tim Abeling Lesson en Marieke van Diemen | TimeZone |

23 x 20,5 cm, 128 p | Uitgeverij Huis Clos, Rimburg 2014 |

Vormgeving Piet Gerards Ontwerpers

—————————————————————————

Reacties zijn gesloten.

Archief
Zoek
klik hier om naar de site van pietgerardsontwerpers.nl te gaan