Piet Gerards Ontwerpers

Wie

Piet Gerards Ontwerpers bestaat uit grafisch ontwerpers Piet Gerards (1950) en Maud van Rossum (1974). Piet Gerards leerde het vak in de praktijk als uitgever, galerist en drukker. Sinds 2011 is hij als docent verbonden aan het Plantin Instituut voor Typografie in Antwerpen (B). Maud van Rossum voltooide haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem in 2000. Onze ontwerpstudio is gevestigd in het centrum van Amsterdam nabij het Leidseplein/Rijksmuseum.

Het ontwerpen van boeken is een specialisme. Opdrachtgevers zijn o.m. de uitgeverijen 010, NAi, NAI010, Architectura & Natura, Lecturis, SUN Architectuur, Arthenaeum, Vantilt, Atlas, Plantage en Bas Lubberhuizen. Naast boeken ontwerpen wij ook postzegels en exposities, huisstijlen, jaarverslagen, websites en brochures. Het werk wordt veelvuldig onderscheiden.

Op 1 juli 2018 heeft Piet Gerards, na bijna veertig jaar, zijn ontwerppraktijk overgedragen aan Maud van Rossum. Zij was sedert 2000 aan Piet Gerards Ontwerpers verbonden en zet het bedrijf op een nieuwe locatie in Amsterdam voort onder haar eigen naam: Studio Maud van Rossum www.maudvanrossum.nl

 

Reacties zijn gesloten.

Archief
Zoek
klik hier om naar de site van pietgerardsontwerpers.nl te gaan